KAKEL KOIS PODCAST OOK TE BELUISTEREN OP

Het KAKEL KOIS "Op de praatstoel" project heeft als doel een vernieuwend en origineel perspectief te bieden op de kunstwereld en degenen die erin actief zijn. Het is gericht op zowel kunstenaars als iedereen die geïnteresseerd is in de kunstwereld en op zoek is naar nieuwe perspectieven en inzichten. De podcast bevat inspirerende gesprekken met bekende gasten uit de media-, toneel- en kunstwereld. Er is geen strikte tijdslimiet, waardoor diepgang gevonden kan worden. Het project betreft ook een tentoonstelling met tweedimensionale werken en een installatie (de 'praatstoel') die op tournee gaat naar wisselende locaties van de gesprekken, indien er publiek aanwezig is. Het project heeft geen commerciële doelstellingen en streeft naar het bieden van een platform voor discussie en reflectie in de kunstwereld.

PODCAST "ouders" FOTOMUSEUM DEN HAAG

Wilfried de Jong spreekt met kunstenaar Cees Krijnen over hoe hij zijn ouders' scheiding tot kunstproject maakte en zijn moeder Greta Blok officieel werd benoemd tot ‘Ambassadrice van de Gescheiden Vrouwen’.
fotomuseumdenhaag.nl

KAKEL KOIS "OP DE PRAATSTOEL" OP SPOTIFY

"OP DE PRAATSTOEL"
Jos Wienen (1960)

is een historicus, theoloog, bestuurder en CDA-politicus. Sinds 21 september 2016 is hij de burgemeester van Haarlem. Tot mijn grote genoegen was hij bereid met levensvragen de spits af te bijten in mijn Podcast Performance 22 en 23 oktober 11.00 uur - 18.00 uur in Haarlem. De conversatie is hier te beluisteren.

"OP DE PRAATSTOEL"
Adelheid Roosen (1958)

is een theatermaakster, actrice, dramadocente, schrijfster en sinds jaar en dag een van mijn beste vrienden. De tweede dag van de Podcast Performance op 23 oktober heb ik telefonisch contact met haar, terwijl ik in de Haarlemse galerie en public op de praatstoel zit.

"OP DE PRAATSTOEL"
Hans Dagelet (1945)

is een acteur, trompettist, auteur en kunstenaar. Een van zijn projecten recent is een theaterbewerking van de roman Stervend Europa van Ivan Goll uit 1927. Het roept een beeld op van het continent dat ten prooi valt aan een alles verterende bacterie die alle leven vernietigt, inclusief gebouwen. De voorstelling is een live uitgevoerd hoorspel met geluiden en muziek.In ons gesprek zochten we naar parallellen.

"OP DE PRAATSTOEL"
Gerardjan Rijnders (1949)

is toneelregisseur, auteur, acteur, en is artistiek leider van Toneelgroep Amsterdam geweest. De man die eens aanschoof bij het avondvullende Zomergasten, was op 16 december 2022 te gast in de galerie WiHH in de Reguliers dwarsstraat Amsterdam voor deze podcast, hier te beluisteren. Gerardjan Rijnders was betrokken bij verscheidene theaterproducties van Cees waaronder Galleryplay en regisseerde daarmee ook onder andere Greta Blok, moeder van Cees.

whatishappeninghere.
com
theaterkrant.nl/
gerardjan-rijnders

"OP DE PRAATSTOEL"
PAULETTE WILLEMSE (1961)

is een zangeres en kleinkunstenares. Winnares van de Zilveren Harp. In 1993 richtte ze de theatergroep Mrs. Einstein op, die vier jaar later deel nam aan het Eurosongfestival in Dublin IERland en waarmee ze diverse theaterprogramma's maakte. Nu toert Paulette met de meezingbelevenis Vuile Huichelaar. In de galerie Naaiatelier in Haarlem geeft Cees antwoord op haar vragen.
nl.wikipedia.org/
Paulette_Willemse

KAKEL KOIS OP YOUTUBE