YOLO Transience of Life 7 Oktober 2023

Perfomances van Cees Krijnen, Sara van Vliet, Tim Wunderink,
Dj. ShitMommy.
Tentoonstelling van 7 Oktober t/m 12 December 2023
13 uur tot 17 uur 2023 of op afspraak
UNKNOWN Pop-up Gallery, Oostkade 10-12, Zaandam.
alexander@themaekers.com

KAKEL KOIS IN HYDE PARK

In samenwerking met zijn Londense galerie Studio 1.1 zal Cees' alter ego Kakel Kois deze zomer een performance geven in Speakers' Corner, een gedeelte van het noordoosten van het Hyde Park waar al van oudsher sprekers in het openbaar hun meningen verkondigen over politiek, cultuur en religie. Oorspronkelijk stonden op de plek van Speakers' Corner de galgen van Tyburn. De terdoodveroordeelden mochten voor ze werden opgehangen nog eenmaal vrijuit het woord voeren. Vanaf 1783 werd hier niemand meer opgehangen, maar de gewoonte dat mensen hier in het openbaar hun mening konden geven, bleef bestaan.
studio1-1.co.uk

Praatstoel

De 'Praatstoel', speciaal voor de gast in het performance project Kakel Kois ontworpen en vervaardigd door Mark Beverwijk, is nu nog te bezichtigen in de WHAT IS HAPPENING HERE GALLERY in de Reguliersdwarsstraat in Amsterdam en gaat daarna op tournee.
www.whatishappeninghere.com

PODCAST KAKEL KOIS MET GERARDJAN RIJNDERS 16 DECEMBER 2022 WiHH AMSTERDAM

Gerardjan Rijnders (1949) is toneelregisseur, auteur, acteur, en is artistiek leider van Toneelgroep Amsterdam geweest. De man die eens aanschoof bij het avondvullende Zomergasten, was op 16 december 2022 te gast in de galerie WiHH in de Reguliersdwarsstraat Amsterdam voor deze podcast, hier te beluisteren. Gerardjan Rijnders was betrokken bij verscheidene theaterproducties van Cees waaronder Galleryplay en regisseerde daarmee ook onder andere Greta Blok, moeder van Cees.
ceeskrijnen.com/couture-theater
https://www.theaterkrant.nl/tag/gerardjan-rijnders/

Three-Dimensional Sketch for Statue 2002
AVAILABLE as a NFT ON objkt.com

This self-important woman is Greta Blok, the mother of conceptual artist Cees Krijnen, who dressed her for this occasion in a creation by Frank Govers with shoes by Bruno Magli. He planned to make a life-size sculpture of her in 2003, when she was finally free after a gruelling seventeen-year divorce procedure. The photograph was a sketch design for a monument that should symbolise the opposite of the stigmatised idea of a ‘sad divorcee’. The vicissitudes of his parents’ divorce and his mother’s regained freedom were the subject of Krijnen’s art in the years 1999-2015. It started with the project Financing My Parents’ Divorce, an early form of crowd funding to assist his impoverished mother in the lawsuits that his father repeatedly brought. It garnered him the prestigious Prix de Rome; the prize money went straight to his mother’s fighting fund. In 2003 Cees Krijnen published a one-off glossy entirely magazine entitled G/BLOK, devoted to his mother and muse. It features this amazon-like portrait as a compelling fashion advert.
objkt.com
WOMAN IN DIVORCE BATTLE ON TOUR The Guardian

PODCAST KAKEL KOIS 2 MET HANS DAGELET ATELIER CEES KRIJNEN 1 NOVEMBER 2022

Hans Dagelet (1945) is een acteur, trompettist, auteur en kunstenaar. Een van zijn projecten recent is een theaterbewerking van de roman Stervend Europa van Ivan Goll uit 1927. Het roept een beeld op van het continent dat ten prooi valt aan een alles verterende bacterie die alle leven vernietigt, inclusief gebouwen. De voorstelling is een live uitgevoerd hoorspel met geluiden en muziek. Te zien op 8 december in het Oude Raadhuis in Hoofddorp. In ons gesprek zochten we naar parallellen.

PODCAST KAKEL KOIS 1 ''OP DE PRAATSTOEL'' OVER LEVENSVRAGEN MET BURGEMEESTER JOS WIENEN VAN HAARLEM 22 OKTOBER 2022

Jos Wienen (1960) is een historicus, theoloog, bestuurder en CDA-politicus. Sinds 21 september 2016 is hij de burgemeester van Haarlem. Tot mijn grote genoegen was hij bereid met levensvragen de spits af te bijten in mijn Podcast Performance 22 en 23 oktober 11.00 uur - 18.00 uur in Haarlem. Een en ander is hier te beluisteren.

PODCAST KAKEL KOIS 1 ''OP DE PRAATSTOEL'' OVER LEVENSVRAGEN MET ADELHEID ROOSEN 23 OKTOBER 2022

Adelheid Roosen (1958) is een theatermaakster, actrice, dramadocente, schrijfster en sinds jaar en dag een van mijn beste vrienden. De tweede dag van de Podcast Performance op 23 oktober heb ik telefonisch contact met haar, terwijl ik in de Haarlemse galerie en public op de praatstoel zit. De conversatie die zich ontspon is hier te beluisteren.

zaterdag 22 en zondag 23 oktober
NAAI ATELIER HAARLEM

Podcast Performance door Cees Krijnen

Persoonlijke ervaringen zijn voor kunstenaar Cees Krijnen van wezenlijk belang om kunst van te maken. Zijn projecten komen voort uit zijn eigen ervaringen. Cees Krijnen maakt autobiografische kunst. Om de wereld mee te nemen in zijn belevenissen houdt de kunstenaar een weekend lang een Podcast Performance in het Haarlemse Naaiatelier.Voor deze podcast nodigt Cees bevriende kunstenaars, theatermakers, bestuurders en anderen uit om hem door te zagen over het leven. Wat drijft de kunstenaar is de centrale vraag van deze performance. Op zaterdag 22 en zondag 23 oktober neemt Cees Krijnen hiervoor plaats op een speciaal voor hem gemaakte praatstoel. Dit kunstwerk is vervaardigd door Mark Beverwijk en staat opgesteld in het nieuwe Naaiatelier Haarlem, een informele plek voor kunst. De gasten van Cees nemen plaats op een vraagstoel. Sommigen kennen hem door en door. Maar toch weet Cees altijd wel een nieuwe invalshoek of gebeurtenis te bedenken en te vertellen. Echt gebeurd? Of is het toch een hersenspinsel? Cees zal het weten!  Uiteraard is er publiek welkom. En wie weet is er een gast uit het publiek die ook wel plaats wil nemen op de vraagstoel. Om 11:00 uur op zaterdag 22 oktober zal de burgemeester van Haarlem Jos Wienen de spits afbijten. Cees blijft zitten totdat de vragen op zijn. Een van de hoogtepunten tijdens de Podcast Performance is de presentatie van zijn krant TH.EVERYTHING #6. 

May 19th 2022 10.15-11.00 Central European Summer Time

Horasis Global Meeting
The Arts – Artists and Their Brand Image

It is possible for many people to distinguish the difference between a Hopper or a Hogarth – they are old masters. But how can a young artist develop their own brand image in their lifetime – or do they have to wait beyond death for fame? Businesses employ brand creators, do artists? What distinguishing features would a brand creator highlight? Would positive branding destroy our image of the artist as a free creative?

Horasis Global Meeting 2022

2 juli tot en met 13 november 2022

Tentoonstelling OUDERS in Fotomuseum Den Haag
PODCAST
Wilfried de Jong en Cees Krijnen in gesprek over de tentoonstelling OUDERS
Fotomuseum Den Haag

Cees Krijnen Gallery

NOVEMBER 2022

SOLD! RAZED TO THE GROUND,
WiHH What is Happening Here galerie, Amsterdam

https://www.whatishappeninghere.com/

Februari 2022

Mijn goede vriendin, de Nederlands/Chinese schrijfster Lulu Wang, heeft een nieuwe dichtbundel 'Lentelokroep' uitgebracht, gesigneerd te bestellen via haar webshop op lentelokroep/

Link naar de krant TH.EVERYTING#5 2021-2022

DECEMBER 2021

De nieuwe editie van de
TH.EVERYTHING#5 THIS IS NOT A COOKBOOK
is uit!
Lees hier

september 2021

Greta’s (My mother) new mandoline! She picked it up again after 62 years! Good move! Groove is in the Heart! She is ready for it!

Instagram

SEPTEMBER 2021

De nieuwe editie van de TH.EVERYTHING#5
FOOD EDITION
is in productie.

september 2021

Zomersalon 2021
Herinneringen aan
Antoinette Reuten
Reuten Galerie en haar kunstenaars

Locatie: What is Happening Here Gallery (WiHH Gallery)
Reguliersdwarsstraat 73
1017 BK Amsterdam
https://www.facebook.com/wihhgallery
01.09 - 30.09.2021 dinsdag t/m zaterdag 12:00 - 19:00
Entree €10

foto van noodrantsoen blikje vis, Tabasco en een biertje. tbv de nieuwe TH.EVERYTHING#5

MEI 2021

Twee nieuwe schotten bestemd voor display in Studio 1.2 zijn gearriveerd en worden in de witte latex gesausd.

Schildersdoeken staan klaar voor abstracte composities met als inspiratiebron wolkenmotieven.

foto van noodrantsoen blikje vis, Tabasco en een biertje. tbv de nieuwe TH.EVERYTHING#5

APRIL 2021

De eerste recepten voor de nieuwe krant TH.EVERYTHING FOOD EDITION zijn binnen!
Het zijn de lievelingsgerechten van familie, vrienden en bekenden die worden gepubliceerd.
Verkrijgbaar september  2021

foto van noodrantsoen blikje vis, Tabasco en een biertje. tbv de nieuwe TH.EVERYTHING#5

MAART 2021

Kick-off bouw van deze website.